medicijnwiel


Totemdieren


Wist je dat wij allemaal geboren zijn met een geboortetotemdier? Ik ben een waterman en mijn geboortetotem is daarom een Otter.

Op het Noord-Amerikaanse medicijnwiel (zie hierboven) kun je zien wie jouw geboortetotemdier is.

Maar wat is nu eigenlijk een totemdier?

De spirits van totemdieren zijn, in tegenstelling tot krachtdieren, vaak voor langere periode op jouw levenspad om jou te helpen bij jouw helingsproces. Totemdieren brengen jou medicijn voor jouw helingsproces. Je kunt hen aanroepen voor jouw bescherming, maar vooral om de energie van het dier te gebruiken voor bepaalde situaties in jouw leven. Wanneer je leert samenwerken met de spirits van totemdieren, verloopt jouw leven direct een stuk gemakkelijker!

Als voorbeeld kun je de kracht van totemdier Kraai aanroepen, om jou te helpen om "in het donker" te leren zien. Want dat is namelijk de kracht van totemdier Kraai. Hoge Priesteressen werken met de kracht van Grootmoeder Maan en worden altijd door kraaien vergezeld, zodat zij in de onzichtbare wereld veilig kunnen werken.

Kraai helpt jou om veilig door de sjamanistische onderwereld heen te navigeren, zodat jij jouw schaduwkanten beter leert kennen om ze te kunnen helen en loslaten. Dát wat jou tegenhoudt om het regenboogpad van jouw tweelingziel te bewandelen, spoort totemdier kraai voor jou op! Totemdier kraai vliegt graag met jou mee!

Geboortetotemdier

Jouw geboortetotemdier is vanaf jouw geboorte al bij je en blijft ook altijd bij je. Het is het dier, dat verbonden is aan de tijd waarin jij geboren bent op het medicijnwiel. Jouw geboortetotemdier voorziet jou van de kracht om de talenten waarmee je bent geboren, te versterken. Je kunt je geboortetotemdier om begeleiding en inzichten vragen en jou laten helpen en beschermen op jouw levenspad.

Schaduwtotemdier

Een schaduwtotemdier kan aan jou verschijnen om jou met jouw angsten te confronteren. Zo kun jij bang zijn voor spinnen, wat dit dier dan een schaduw totemdier voor jou maakt. Kijk dan eens naar de kracht van spin en wat deze kracht jou vertelt. Druk jij deze kracht weg in jouw schaduw?

Reistotemdier

Jouw reistotemdier, blijft bij jou gedurende bepaalde periodes waarin jij lessen hebt te leren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat jij meer en beter mag leren luisteren naar de oude wijze vrouw in jou, "de Sjamaan in jou", ofwel jouw eigen innerlijke wijsheid, zodat jij meer jouw leven gaat creëren van binnenuit, vanuit je gevoel! Met de kracht van totemdier Uil, leer jij jezelf meer te vertrouwen en jouw eigen wijsheid.

Medicijnwiel-jaarprogramma

In het medicijnwiel-jaarprogramma leer je samenwerken met álle totemdieren van het Noord-Amerikaanse medicijnwiel. Je ontvangt daarvoor ieder nieuw totemdierseizoen op het medicijnwiel, een sjamanistische audio reis, om je met de kracht van dat totemdier te verbinden.

Dit programma is gericht op een harmonieuze relatie met je tweelingziel.

Wil je graag eerst een sjamanistische audio reis uitproberen? Dan kun je hier de GRATIS sjamanistische audio reis met Panda in de webshop bestellen.